Gitaar spelen

Mijn ouders waren fan van de Rolling Stones en ik was gefascineerd door het gitaarspel van oa Keith Richards. Toen ik ook nog eens enthousiast raakte van de gitaarmuziek van de Gipsy Kings, was het wel duidelijk.
Ik mocht op mijn 8e jaar een gitaar uitzoeken! Deze stap in de wondere wereld van muziek en gitaar spelen heeft mijn leven een ongekende positieve fibe gegeven. 
Het geluid van de gitaar, nieuwe akkoorden, liedjes leren en kunnen spelen was een geweldige progressie. Jamsessies, bandjes en creatieve muziekprojecten...
Het heeft mij veel leuks gebracht. 

Maar wat maakt het nu eigenlijk zo leuk om muziek te maken met je gitaar?

Gitaar spelen is geweldig voor je hersenen

Zodra je jezelf iets nieuws aanleert prikkelt dit je brein. Pak je gitaar en stimuleer je hersenen om zich te ontwikkelen! De hersenen werken als spieren en kun je dus ook op een bepaalde wijze “trainen”. Door de gitaar te leren bespelen geef je je brein dus eigenlijk een hersenen work-out. 

Volwassenen en veel kinderen vinden muziek maken geweldig en het is ook nog eens goed voor hun ontwikkeling. Muziek draagt veel bij in de sociale vaardigheden en heeft een positief effect op de intelligentie en het geheugen.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken zijn er al aan gewijd. Ze komen allemaal tot de conclusie dat zelf muziek maken het IQ van opgroeiende kinderen verhoogd en vooral het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd.

Zelf muziek maken heeft nog meer positieve effecten.
De emotionele ontwikkeling wordt gestimuleerd. Maar ook het beter ontwikkelen van concentratie en het ontwikkelen van creativiteit.

Met gitaar spelen wordt ook de motoriek gestimuleerd en zingen is goed voor de taalontwikkeling van je kind.
En zo doe je ook nog eens een beroep op het creatieve vermogen. 

Gitaarles

Door de jaren heen heb ik in veel verschillende bands en in andere formaties gespeeld. Met Edouard van de Velde heb ik een programma begeleid in theater en andere podia. Dankzij deze ervaringen en als muzikant weet ik hoe de gitaarles moet worden ingericht en die goed bij jou past. Lessen verzorgen en het geven van workshops is geen onbekend terrein voor mij. Zo heb ik in voorgaande jaren gewerkt als supervisor en werkbegeleider bij verschillende bedrijven. 

Inmiddels geef ik ruim 10 jaar met veel plezier gitaarlessen aan kinderen en volwassenen. 

Bezoek ook eens mijn YouTube kanaal, voor leuke video’s!
www.youtube.com/GerardGitaar